Populära områden i Torrevieja

La Rosaleda

Att köpa en bostad i La Rosaleda är mycket populärt både bland svenskar och andra nationaliteter. La Rosaleda ligger i norra delen av Torrevieja mitt mellan centrum och La Mata. Här bor man nära havet, butiker, restauranger och barer, och man tar sig enkelt och snabbt in till centrala Torrevieja längs den trevliga kustvägen Avenida Alfredo Nobel.

La Mata

La Mata, även kallat Torrelamata ligger 5 km norr om Torrevieja och har ett stort antal utländska invånare, mestadels från Norra Europa. La Mata är en idealisk plats att bo på med stort utbud av faciliteter, en lång och vacker sandstrand och endast 35 minuter från Alicante flygplats. Varje onsdagsmorgon arrangeras en gatumarknad i La Mata. Intill La Mata finns en stor saltsjö som bildar ett mikroklimat tillsammans med temperaturen i området, detta sägs ha mycket goda egenskaper för hälsan.

Aguas Nuevas

Tack vare sitt läge med ett stort utbud av servicefaciliteter är Aguas Nuevas ett väldigt populärt område mellan Torrevieja centrum och La Mata. Här kan man nå butiker, kaféer, restauranger och busshållplatser på gångavstånd. Aguas Nuevas är ett lugnt område ungefär 40 minuter från Alicante flygplats.

Punta Prima

Punta Prima är en udde strax söder om Torrevieja med en fin strand, vackra klippor och vikar. Här finns ett stort utbud av servicefaciliteter, bland annat Punta Marina som är ett köpcenter. Om du gillar golf är detta ett utmärkt område då du kan nå ett antal golfbanor inom 15 minuter med bil.

Los Altos

Los Altos ligger 5 km från centrala Torrevieja och besöks av många spanska och utländska turister under sommarmånaderna. Los Altos består av ett flertal bostadsområden med vackra gemensamma trädgårdar och pooler och i närområdet finns allt man behöver i det vardagliga livet. Likt som Punta Prima är Los Altos perfekt för golfspelare.